De meest voorkomende problemen bij een lat relatie?

Als een latrelatie een keuze is, zullen de voordelen waarschijnlijk de nadelen compenseren. Wanneer een partner kinderen uit een vorige relatie of een ouder familielid heeft om voor te zorgen, kan het gemakkelijker zijn om in hun ouderlijk huis te blijven. Veel ouderen zoeken via datingsite een latrelatie omdat ze net uit een scheiding komen en al kinderen hebben. En sommige mensen koesteren hun eigen ruimte en zoeken een beperkte “saamhorigheid”. Anderen willen misschien een stel zijn maar voelen zich nog niet klaar om samen te leven; misschien zijn een of beide partners niet zeker van een verbintenis op langere termijn.
De uitdagingen van een lat relatie zijn:

Communicatie is essentieel
Maar denk eerst eens aan hoe en wat te communiceren bij een lat relatie. Als paren uit elkaar zijn, kunnen ze zich niet verbonden voelen, dus wat ze zeggen kan gemakkelijk verkeerd worden begrepen. CreĆ«er kansen om informatie over elkaars levens te delen, niet alleen de ‘grote’ gebeurtenissen maar ook de kleine routinematige dingen. Het zijn deze dingen die een gevoel van verbondenheid en vertrouwen behouden en helpen om
misverstanden te voorkomen.

Als ouder alleen thuis zijn is zwaar
De huishoudelijke werklast verdubbelt bij een latrelatie en het kan moeilijk zijn om de verantwoordelijkheden voor het ouderschap te delen, vooral wanneer dingen moeilijk zijn.

Zie elkaar voldoende bij een latrelatie
Bij een latrelatie is het belangrijk om elkaar regelmatig te zien en hier duidelijke afspraken over te maken. Vertel aan elkaar wat je verwachtingen zijn over hoe vaak je elkaar ziet. Als je elkaar ziet is het belangrijk ook echt de tijd voor elkaar te nemen, samen op pad te gaan en leuke dingen samen te doen.

2 opmerkingen

 • Paul

  01/09/2021 bij 15:05

  Hoe zit het met het separate sociale leven ? Graag aangeven dat degene met de meeste familie en de meeste vrienden de gezamenlijke agenda bepaalt. Hierdoor krijg je een soort date-battle van de separate agenda’s. Wie de meeste afspraken maakt, bepaalt de tijd die gezamenlijk wordt doorgebracht. Hoe kan je dit voorkomen/beperken ?

  • admin

   29/10/2021 bij 17:25

   Het is geven en nemen in het leven! Ook samen de agenda inplannen is belangrijk, zodat er genoeg ruimte is om elkaar te zien. Hiervoor kan je een (Prive)afspraak Af en toe verplaatsten indien je elkaar te weinig ziet.