Wat betekend een Lat relatie eigenlijk

Als je aan het huwelijk denkt, wat komt er dan in je op? Samen leven staat waarschijnlijk bovenaan je lijst. Dus wat is er aan de hand met koppels die de trend volgen om een latrelatie te hebben? Wat is een lat relatie eigenlijk? Is het een soort van daten? Sommigen zeggen dat het de opwinding in het huwelijk levend houdt. Lees verder en beslis dan zelf, wil jij latten?

De Lat relatie is een Nederlandse uitvinding
De term ‘Living Apart Together’ of LAT is in 1978 bedacht door de Nederlandse journalist Michel Berkiel. De term werd door Irene Levin in 2004 geïntroduceerd in het academische tijdschrift Current Sociology. In haar stuk beschreef Levin een latrelatie als ‘een historisch nieuwe gezinsvorm’. “Vroeger werd verwacht dat iemand zou trouwen om samen te kunnen leven,” schreef ze. “Alleen in het huwelijk werd een echtpaar beschouwd als een ‘echt’ stel.… Maar een koppel zijn, is niet langer afhankelijk van het delen van een gemeenschappelijk huishouden. “

De nadelen van samenwonen
Wanneer mensen aan het huwelijk denken, denken ze aan intimiteit, gezelschap en wederzijdse genegenheid. Maar het is moeilijk om niet ook te denken aan de saaiheid van het gehuwde leven of samenwonen: de vuile sokken van je partner van de vloer oprapen, de toiletbril voortdurend neerleggen, of vechten om voetbal te kijken of Dancing with the Stars.
Sommige koppels proberen een relatie opnieuw te definiëren door alle nadelen te verwijderen die als klusjes klinken en wat ze als de beste delen beschouwen te behouden. Een lat relatie is samen zijn maar niet in het zelfde huis wonen. Maar als een getrouwd stel niet samenwoont, is het dan echt een huwelijk?

Waarom latten?
Latter beweren dat ze volledig aan elkaar gehecht zijn, maar er alleen voor kiezen om niet in hetzelfde huis te wonen. Ze leven om verschillende redenen afzonderlijk; sommigen zijn niet bereid om hun eigen huis of appartement op te geven of zijn niet bereid om de stijl of het schema van hun partner te volgen. Sommige koppels zijn simpelweg niet bereid om
verandering te omarmen; anderen vallen om financiële redenen in een latrelatie, bijvoorbeeld als een persoon gedwongen wordt om een ​​baan te nemen die ver van de ander is. Het enige dat alle latters gemeen hebben, is dat ze het leven gemakkelijker vinden als ze de woonruimte niet delen met hun partner. Veel senioren zoeken tegenwoordig een latrelatie door te daten via een datingsite. Na een scheiding of eerdere relaties willen ze nu een lat relatie die hen de bovengenoemde voordelen bieden.

0 opmerkingen

Nog geen reacties