Lat relatie ervaringen

Een opkomende trend onder volwassenen en senioren is dat koppels een stabiele relatie hebben, maar niet samenwonen. Een latrelatie is een term die wordt gebruikt om paren te beschrijven die een getrouwde of ongehuwde, monogame en liefdevolle relatie hebben maar in aparte woningen wonen.

Voordelen lat relaties
Enkele van de voordelen van latrelatie zijn meer autonomie en onafhankelijkheid voor beide partners, een betere seksuele en emotionele band, meer romantiek en spanning in hun relatie. Natuurlijk moeten beide partners financieel solvabel genoeg zijn om dit te laten slagen, omdat het onderhouden van afzonderlijke woningen geld kost. Maar je weet tenminste dat je niet bij je partner bent omdat het goedkoper is om samen te leven, dat is het laatste wat je wilt.

Een latrelatie na een lang huwelijk
Een latrelatie kan ook paren in lange huwelijken helpen om erachter te komen of ze bij elkaar willen blijven: Het kan betekenen dat wordt besloten dat de relatie een verloren zaak is of dat een lat relatie juist een goede manier is om de relatie voort te zetten. Jan en Anne hebben na 25 jaar huwelijk besloten dat een lat relatie een veel beter vorm is om een goede
relatie met elkaar te kunnen hebben. Na dagelijkse irritaties over de huishouding en een duidelijke sleur in de relatie leeft het stel nu gelukkig in twee aparte huizen. Veel senioren zijn tegenwoordig opzoek naar een latrelatie en daten weer na bijvoorbeeld een scheiding.

Een lat relatie met een kind
Dave en Nina hebben al 5 jaar een leuke relatie met elkaar en sinds kort zijn ze ouders geworden van de kleine Job. Dave woont in Alkmaar en Nina in Amsterdam en dat is altijd zo geweest. Toch heeft het stel ervoor gekozen samen een kind te nemen. En dat gaat prima. Dave komt altijd in het weekend langs en dat werkt heel goed. Het is een gelukkig stel en ze zien dat in de toekomst niet veranderen. Een latrelatie is voor hen en vele andere senioren de beste relatievorm.

2 opmerkingen

 • Jan Bond

  12/07/2020 bij 20:01

  Jammer. Inschrijven lukt niet. Bleef hangen op land en provincie

  • admin

   02/01/2021 bij 13:37

   inmiddels werkt het weer!