Hoe werkt een Lat Relatie?

Voor veel stellen is samenwonen de belangrijkste stap in een relatie. Een kleine maar groeiende minderheid van stellen gaat echter niet langer samenwonen, maar geeft de voorkeur aan het gescheiden houden van hun huizen. Dit fenomeen wordt living apart together’ of lat relatie genoemd. Waarom zou een langdurig, toegewijd paar ervoor kiezen om uit elkaar te gaan in plaats van samen te wonen? Ondanks het feit dat het leven met een
romantische partner een geweldige ervaring kan zijn (ik heb een inwonende vriend en kan bevestigen dat het geweldig is), suggereert onderzoek dat er enkele zinvolle voordelen kunnen zijn aan een lat relatie.

De voordelen van een latrelatie
Ten eerste kan uit elkaar leven een manier zijn om de nieuwigheid of opwinding in een relatie te verbeteren. In het begin hebben koppels de neiging om samen veel nieuwe en opwindende activiteiten te ondernemen. Ze verkleden zich voor dates, ze verkennen nieuwe delen van de stad, ze proberen elkaars hobby’s, en ze hebben boeiende discussies met elkaar. Naarmate de tijd vordert, kan het echter gemakkelijk zijn voor koppels om in zo’n routine te vervallen dat ze stoppen met leuke nieuwe dingen samen te doen, wat leidt tot verveling.

Een latrelatie voorkomt de beroemde ‘sleur’ in een relatie
Door ervoor te kiezen niet samen te leven, hebben latters misschien een manier gevonden om te voorkomen dat hun relaties saai worden. Deze paren hebben minder tijd om samen door te brengen, dus moeten ze hun tijd plannen. Het is gemakkelijk om te zien hoe een latrelatie deze paren kan aanmoedigen om meer tijd te besteden aan het invoeren van dates, wat leidt tot spannendere activiteiten die verveling verminderen en tevredenheid verhogen.

0 opmerkingen

Nog geen reacties