Hoe vaak zie je elkaar eigenlijk met een Lat-Relatie?

Mensen die een relatie hebben en op verschillende plaatsen wonen, worden officieel door sociologen beschouwd als ‘Living Apart Together’ ofwel ze hebben een lat relatie. En afhankelijk van je definitie van een stel, kan deze naam van toepassing zijn op meer mensen dan je zou verwachten. Steeds meer mensen kiezen voor het hebben van een lat relatie.
Sommige mensen geven de voorkeur aan een lat relatie, omdat ze hun eigen huis willen houden of andere verantwoordelijkheden belangrijker vinden. En ongeveer 10% heeft een latrelaties omdat hun partner een baan ergens anders heeft of ver weg studeert. Voor carrière gerichte vrouwen en mannen, is een latrelatie soms onvermijdelijk, vooral in beroepen waar het moeilijk is voor koppels om banen te krijgen in dezelfde stad.

Hoe vaak moet je elkaar zien bij een lat relatie
De mate waarin je elkaar kan zien of wilt zien is afhankelijk van de situatie. Als je ver van elkaar vandaan woont kun je elkaar misschien alleen in de weekenden zien. Het is voor een latrelatie wel belangrijk om elkaar regelmatig te zien. Regelmatig contact is belangrijk voor het onderhouden van intimiteit wanneer we een relatie met iemand hebben, of dat nu face-
to-face is of met andere methoden zoals via telefoon of e-mail. Fysieke bezoeken helpen de vlam levend te houden binnen een latrelatie, maar moderne technologie maakt het mogelijk elkaars gezichten dagelijks te zien. Profiteer van FaceTime, Skype en apps zoals WhatsApp voor videochat als je ver van elkaar vandaan zit. Het is persoonlijk hoe vaak je elkaar wilt
zien binnen een latrelatie als je bij elkaar in de buurt woont. Praat hier goed over en geef duidelijk aan wat je wensen zijn.

0 opmerkingen

Nog geen reacties