Hoe hoog leg jij eigenlijk de lat bij een relatie?

Er is sprake van een unieke trend: gehuwde paren kiezen ervoor om na het huwelijk apart te leven. Ook wel een lat relatie genoemd. Paren die graag voor deze niet-traditionele relatie kiezen, noemen vele redenen. Eén daarvan is dat latrelatie hun relatie heeft verbeterd, omdat ze een exclusieve liefdesrelatie hebben met één persoon, maar nog steeds onafhankelijk kunnen zijn.

Samenwonen is vaak moeilijk
Wonen met een ander persoon is soms moeilijk, vooral met iemand van wie je houdt. Niet alleen doen de dagelijkse bezigheden van de was, koken, rekeningen en andere taken elk gevoel van romantiek of spontaniteit wegnemen, je partner stelt vaak andere eisen aan je persoonlijke tijd en ruimte. Herinner je de dagen dat je net met je geliefde uitging en hoe
leuk het was om je voor te bereiden op de date, uitkijken naar de leuke avond die voor je ligt en je vrienden te bellen om over de details te praten? Nou, als je eenmaal getrouwd bent, is dit gevoel van spontaniteit en vlinders in je buik verdwenen, en de dagelijkse realiteit zorgt er voor dat deze persoon er is. Altijd.

Een latrelatie heeft mijn leven gered
Niet alleen moet je compromissen sluiten, onderhandelen en constant delen met een andere persoon, het is voor veel paren moeilijk om de verrassing, spontaniteit en romantiek te behouden wanneer ze dag in dag uit samen zijn. Een paar van mijn vriendinnen en ik hebben gesproken over hoe geweldig het zou zijn als onze echtgenoten naast ons zouden woonden. We konden elkaar zien wanneer we maar wilden, er zijn nog steeds alle verplichtingen, maar we kunnen de manier waarop zelf bepalen, niet de stress van het bereiden van maaltijden die een andere persoon misschien niet lekker vindt, geen zorgen hoeven maken over de rommel in huis omdat de ander een opgeruimd type is. Je zou de kinderen naar hun vader kunnen sturen om te spelen, terwijl je wat broodnodige me-time in je eigen huis krijgt. Is dit niet het perfecte recept voor een gelukkige relatie? Ook veel senioren zien de voordelen van een latrelatie in en gaan daten via datingsite om de liefde van hun leven te vinden.

0 opmerkingen

Nog geen reacties