Hoe ga ik verstandig met een LAT Relatie om

Voor velen biedt een latrelatie de flexibiliteit om te voldoen aan de eisen van het hedendaagse leven en om intimiteit en onafhankelijkheid in balans te brengen. Maar hoe ga je op een goede manier om met een latrelatie?

Heb vertrouwen en communiceer goed in een latrelatie
Wat er nodig is in een latrelatie is het volgende: je zult onafhankelijk moeten zijn en vertrouwen moeten hebben in de ander, daarnaast heb je goede communicatieve vaardigheden, voldoende financiële middelen en de mentale kracht nodig om alleen te zijn. Als je die fysieke aanwezigheid van je partner dagelijks nodig hebt, dan is een latrelatie waarschijnlijk niet de goede optie voor jou.

Maak afspraken over hoe vaak je elkaar ziet binnen een latrelatie
Bespreek van te voren hoe je elkaar zal zien (wie zal wie bezoeken, en hoe vaak?) En hoe ga je om met de uitgaven van twee huishoudens. Als er een relatie of andere problemen zijn die je vooraf moet oplossen, moet je er tijd aan besteden. Wees eerlijk en realistisch over de sterke punten in je relatie, zegt Johan. “In ons geval moesten we beter communiceren. We hebben elkaar een aantal maanden niet gezien, omdat we wisten dat we een latrelatie wilden, maar eerst wilden we onze communicatie verbeteren.

Manage de verwachtingen over een latrelatie
Zorg ervoor dat iedereen op hetzelfde verwacht en dat je weet waar je aan toe bent. Je zou volledige duidelijkheid moeten hebben over wat de staat van je relatie is. Als je monogaam bent, zou je moeten kunnen zeggen: Dit is mijn ‘vriendje’, wat betekent dat je geen relaties met andere mensen hebt, of dat je een kunt daten wanneer je elkaar niet ziet.

Maak communicatieafspraken voor een latrelatie
Niet iedereen houdt ervan om op dezelfde manier contact te maken. Je zou elk uur graag sms’jes willen sturen en aan het einde van de dag wil je belangrijke zaken via de telefoon bespreken. “Wees duidelijk met je partner, en als je niet dezelfde behoeften hebt, kun je hier over praten,” zegt een relatiepsycholoog.

0 opmerkingen

Nog geen reacties