Het onderhouden van een Lat Relatie

Steeds meer senioren zoeken naar een latrelatie, nadat ze jaren in een traditionele relatie hebben gezeten die is mislukt. Vijftigplussers gaan daten en hopen zo weer geluk in de liefde te vinden. Ze willen hun onafhankelijkheid behouden door in hun eigen huis te blijven wonen. Maar ook een lat relatie moet je goed onderhouden, anders gaat het straks weer mis. Dus wat kunnen je doen om je lat relatie gezond en gelukkig te houden? We geven he graag wat simpele adviezen voor een fijne latrelatie.

• Voer een regelmatige ‘check-up’ uit om te beoordelen of je lat relatie voor je werkt. Het is de moeite waard om openhartige discussies te hebben over praktische veranderingen die de relatie moeten verbeteren en wat er kan worden gedaan als je samen bent om de relatie te ondersteunen. Wees dus open tegen elkaar en bespreek al je zorgen en ideeën over de latrelatie.


• Laat je ‘single’ gedrag niet samen voorkomen. Veel mensen zijn jarenlang alleen geweest voordat ze een lat relatie aangaan. Het is gemakkelijk om in oude gewoonten te vervallen, zoals thuiskomen van het werk en direct naar Facebook gaan, in plaats van de tijd te gebruiken om de relatie te koesteren. En aangezien je elkaar niet dagelijks ziet bij een lat relatie is dit extra belangrijk.


• Laat je niet afschrikken door de mening van anderen over een ‘normale relatie’. Steeds meer senioren daten en hebben een latrelatie. Sommige mensen kunnen hier vreemd op reageren, maar dit gaat vanzelf over wanneer ze zien dat het voor jullie werkt en dat je gelukkig bent met je latrelatie.

0 opmerkingen

Nog geen reacties