Gewone relatie of latrelatie?

Er is weinig bekend over de betekenis van lat-relaties in relatie tot andere relaties zoals het huwelijk, samenwonen en alleenstaand zijn. De meeste onderzoeken hebben zich gericht op de keuze tussen samenwonen en huwelijk, en daarmee op de betekenis van samenwonen. Deze literatuur beschouwt samenwonen als een alternatief voor het huwelijk, een stadium in het huwelijksproces, een proefhuwelijk of een alternatief voor een alleenstaand persoon. De redenen om voor een lat relatie te kiezen in plaats van een gewone relatie zijn persoonlijk, maar over het algemeen kunnen we het volgende zeggen over de verschillen tussen een latrelatie en een gewone relatie.

Bij een lat relatie heb je meer tijd voor jezelf dan bij een gewone relatie
Tijd hebben voor jezelf kan echt heel plezierig zijn. Dus als je merkt dat je langs elkaar leeft als je samenwoont, is dit een kans om veel dingen te doen die je leuk vindt, dus maak optimaal gebruik van de kans.

Een latrelatie is minder vanzelfsprekend dan een gewone relatie
Hoezeer je ook van iemand houdt, hun ongewassen lichaam in de ochtend zien en wasgoed op de grond is genoeg om de passie te doden. Een latrelatie betekent dat je minder wordt blootgesteld aan de alledaagse facetten van een relatie. Dus het zou kunnen worden gezegd dat een lat relatie de magie langer levend zal houden!

Een latrelatie is duurder
Dit is natuurlijk geen goedkope optie; het runnen van twee huishoudens is waarschijnlijk duurder. Het moet ook iets zijn dat jullie allebei willen; als een van jullie in het geheim niet wil committeren dan is dat een probleem. Maar een latrelatie kan heel goed werken. Zou je liever aparte kamers hebben of aparte huizen?

0 opmerkingen

Nog geen reacties