De voordelen van een lat relatie

Voordelen van een latrelatie

Tegenwoordig nemen relaties alle vormen aan, waarvan sommige verre van traditioneel zijn.

Sommige stellen wachten tot na het huwelijk om samen te wonen, anderen wonen samen en trouwen nooit en een ander alternatief is een Lat relatie (Living apart together).

We beginnen in te zien dat het kerngezinsmodel dat in de vorige eeuw populair was, niet voor iedereen werkt. Dus wat zijn de voordelen van een lat-relatie?

 1. Je hebt meer tijd voor jezelf bij een latrelatie
  Het is essentieel voor koppels om hun eigen ruimte en tijd te hebben. Zonder dit kunnen we onze eigen individualiteit en onafhankelijkheid niet ontwikkelen. Zonder enige onafhankelijkheid kunnen we afhankelijk worden van de relatie. Tijd voor jezelf geeft je energie en stelt je in staat om meer aan de relatie te geven.
 2. Leefgewoonten zijn minder vervelend bij een lat relatie
  We weten allemaal dat leefgewoonten, en met name ongelijke verdeling van huishoudelijke taken, een negatieve invloed kunnen hebben op relaties. Als je niet bij je partner woont, kunnen vervelende gewoonten draaglijker zijn en minder spanningen veroorzaken tussen de partners.
 3. De seks is beter bij een lat relatie
  Een routine met te veel bekendheid, kan een negatieve invloed hebben op de seks, vooral voor vrouwen. Daarom kan het verminderen van dit vertrouwde, door gescheiden te leven, het seksuele verlangen stimuleren.
 4. De relatie is minder saai bij een lat relatie
  We weten allemaal hoe makkelijk het is om vast te zitten in een sleur als je samenwoont. Spannende avonden zijn schaars en veel stellen kijken iedere avond in stilte tv. Een lat relatie kan dit helpen voorkomen, omdat je de neiging hebt meer moeite te doen voor je relatie en de tijd die je aan elkaar besteedt, omdat de tijd samen niet altijd vanzelfsprekend is.
 5. Minder ruzie bij een latters
  Wanneer we minder tijd met onze partners doorbrengen, is er over het algemeen ook minder ruzie. Een latrelatie betekent dat er minder behoefte is aan consensus over zaken als de huishouding, klusjes en financiën, die voor veel paren een grote bron van spanning vormen. Ruzie creëert spanning en stress voor koppels en kan na verloop van tijd resulteren in wrok die een relatie uitholt. Minder ruzie betekent meer tevredenheid met de relatie en gelukkige liefdespartners.

0 opmerkingen

Nog geen reacties